Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Recursos humans

COVID-19: S'equiparen els festius de Setmana Santa als dies especials

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Mesa Sectorial de Sanitat ha aprovat estendre a efectes retributius la consideració de dies especials —tal com es fa habitualment amb els dies 24, 25 i 31 de desembre— a les jornades del 9, el 10 i el 13 d’abril (Dijous Sant, Divendres Sant i Segona Festa de Pasqua) per a tots els treballadors que participin directament en el tractament de la COVID-19 i també per a aquells a qui s’incrementi l’activitat habitual, sigui en jornada ordinària o extraordinària.

La situació actual suposa que determinats serveis relacionats directament amb la COVID-19 necessitin que el personal hi hagi de tenir una presència superior a la que es registraria en un festiu normal. Així doncs, la Mesa Sectorial ha decidit —en una sessió que va tenir lloc dilluns— que es mantengui el 100 % dels serveis a causa d'aquesta situació excepcional.

Arran de la declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària es van preveure diverses mesures per intentar garantir que hi hagi prou professionals disponibles per atendre totes les necessitats de la població. En aquest context és necessari valorar la tasca d’aquests professionals adoptant mesures de caràcter retributiu amb l’objectiu de garantir l’atenció continuada a la població.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 08/04/2020]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres / Infermera es prepara per a posar-se la vestimenta quirúrgica / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19