Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Vigilància especial de l’ús dels canals de joc en xarxa durant el confinament

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Joc, dependent de la Direcció General de Comerç, recomana una vigilància especial de l’ús dels canals de joc en xarxa durant l’estat d’alarma i el període de confinament obligatori.

La Direcció General de Comerç recorda que l’ús excessiu del joc en xarxa pot derivar en comportaments addictius o joc patològic, que afecten greument l’individu i el seu entorn familiar.

Per aquest motiu, i amb l’objectiu de prevenir aquests comportaments addictius o poder actuar en cas de detecció de trastorns de joc patològic o ús abusiu d’Internet, mòbils o xarxes socials, es mantindran actius i en ple funcionament els habituals punts d’atenció telefònica durant el període de confinament, a fi de poder atendre les persones que ho necessitin.

Serveis d’atenció a comportaments addictius

- Unitats de conductes addictives (UCA), IB-SALUT, són centres ambulatoris que atenen de manera integral les persones que presenten problemes d’addicció a substàncies diverses (alcohol, cànnabis, cocaïna, heroïna, etc.) i/o conductes addictives (ludopatia, noves tecnologies, compres compulsives, etc.), i també les seves famílies.

Projecte Home Balears, treballa per a la prevenció i el tractament de qualsevol addicció a substàncies, tecnologies, doctrines i conductes.

Associació Juguesca, dedicat a l’estudi, la prevenció i el tractament del joc patològic, amb l’objectiu de donar resposta assistencial als afectats per aquesta problemàtica i/o als seus familiars.

[Font: Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. 08/04/2020]

[Foto: freestocks.org / Men wearing formal attire sitting beside each other / CC BYND 2.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19