Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 571 casos positius actius

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A les Illes Balears hi ha 571 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat. D’altra banda, 862 persones s’han curat, la qual cosa implica 14 més.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 377 persones hospitalitzades, 70 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 679, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 16 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 28 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 59 les persones hospitalitzades (13 a l’UCI). Altres 31 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D'ençà que va començar l'epidèmia, s'han detectat un total de 289 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 19% dels 1488 casos que s'han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a dia d'avui hi ha 180 professionals sanitaris que són positius actius, una xifra que representa l’1,1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 263 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, hi ha 374 persones afectades: 220 usuaris positius actius, 12 usuaris curats i 33 persones mortes (ahir eren 31). També s’ha registrat 99 treballadors positius actius i 10 treballadors curats. Un total de 23 residències de gent gran tenen afectats.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha registrat cap canvi respecte de la situació comunicada ahir.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones. Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 13/04/2020]

[Foto: Visuals3D / COVID 19 / CC0 Public Domain]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19