Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Sociosanitari

COVID-19: Afers Socials i Esports engega un programa de tractament psicològic per a familiars

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha implementat un programa de tractament psicològic per a familiars de les víctimes de la COVID-19. Aquest servei de suport i intervenció psicològica postemergències es centra en prevenir una cronificació del dol per no haver pogut fer un procés d’acomiadament adequat.

Aquest programa de tractament psicològic per als familiars de víctimes de la COVID-19 es basa en l’experiència de la Direcció general d’Infància, Joventut i Famílies en el servei de suport i intervenció psicològica de postemergències, adreçada a persones i famílies que necessiten atenció, després d’una situació traumàtica greu, en la qual ja ha actuat prèviament el Servei d'emergències de les Illes Balears (SEIB112). En aquest cas, l’actuació d’especialistes de la psicologia intenta evitar elaboracions de dol patològiques que puguin condicionar l’estat psicoanímic de les persones afectades en un futur, prevenint la seva cronificació.

Com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma degut a la crisi sanitària, s’han generat estrictes limitacions en l’acompanyament a familiars als hospitals, situacions d’aïllament de persones afectades, restricció quasi absoluta de visites a centres residencials de persones majors. En aquest fet s'hi suma que es troben severament restringides les cerimònies funeràries i la possibilitat de fer-se càrrec dels restes de manera adequada, qüestions que afecten a la elaboració saludable del dol per una mort.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 07/04/2020]

[Foto: Freephotos / Sad, depressed, depression, sadness / CC0 License]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19