Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Augment de l’ús de videojocs entre menors durant el confinament

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Observatori del Joc (OJO) ha detectat un augment de l’ús de videojocs entre els menors i joves durant el període de confinament obligatori per la COVID-19, tot i que encara no es disposa de xifres concretes.

Davant aquesta situació, des de l’OJO  es recomana una vigilància especial en l’ús dels videojocs per part d’infants i joves. L’ús excessiu d’aquests jocs en línia pot derivar en comportaments addictius que poden afectar greument tant els menors com el seu entorn familiar.

A més, l’Observatori alerta que moltes modalitats de videojocs no inclouen missatges que identifiquin o adverteixin de continguts perillosos.

Durant les properes setmanes aquest Observatori identificarà i avaluarà aquelles modalitats de videojocs i jocs en línia que no disposin de descripcions suficients per a un control parental efectiu, i també per conèixer quins continguts es posen a disposició de l’usuari.

Entre els integrantes de l’Observatori està el Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB), entre d’altres. ENLA.

SERVEIS D’ATENCIÓ A COMPORTAMENTS ADDICTIUS:

-Unitats de conductes addictives (UCA), IBSALUT

  • Aquestes Unitats són centres ambulatoris que atenen de manera integral les persones que presenten problemes d’addicció a substàncies diverses (alcohol, cànnabis, cocaïna, heroïna, etc.) i/o conductes addictives (ludopatia, noves tecnologies, compres compulsives, etc.), i també les seves famílies.

-Projecte Home Balears

  • Treballa per a la prevenció i el tractament de qualsevol addicció a substàncies, tecnologies, doctrines i conductes.

-Associació Juguesca

[Font: Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. 24/04/2020

[Foto: Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19