Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Protocols de salut laboral per a garantir les mesures de seguretat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern aprova sis protocols de salut laboral coordinats per a la Conselleria de Salut i Consum, entre d’altres institucions, per a garantir les mesures de seguretat cara a la reactivació d’activitats i enfront de la COVID-19, un cop finalitzat el període del RD sobre sectors no essencials.

Aquests protocols estableixen mesures preventives de cara a evitar contagis pel COVID-19 i facilitar així la reactivació d’aquestes activitats laborals i l’adequació a la nova situació que causarà la reincorporació d’aquestes activitats no essencials.

Els protocols afecten a activitats relacionades amb la recollida de residus, la seguretat i vigilància i la neteja, el transport, el comerç etc.

Així mateix, recullen un breu qüestionari que es realitzarà al personal d’aquestes empreses que reinicien l’activitat. La finalitat d’aquest qüestionari, realitzat per a la Direcció General de Salut Pública i Participació i l’IBASSAL, de forma coordinada amb els serveis de prevenció de les empreses i les mútues col·laboradores, és fer un seguiment de les actuacions per garantir el control i la seguretat de la població, en relació a la crisi sanitària ocasionada per a la COVID-19.

A més dels protocolos també es far referència, entre d’altres aspectos, a l´ús generelitzat de mascaretes, així com el manteniment de les distàncies mínimes entre treballadors. Tot això redunda en la seguretat de la població en general.

Mesures de seguretat a diferents sectors productius essencials i no essencials.

[Font: Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. 11/04/2020

[Foto: Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19