Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Sociosanitari, Epidemiologia

COVID-19: Afers Socials contacta telefònicament amb majors amb dependència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha fet 26.165 cridades per saber com es troben els dependents de les Illes Balears que no romanen a una residència ni tenen el servei fixe de Teleassistència.

Aquest servei es va posar en marxa quan es va decretar l’Estat d’Alarma. Des de llavors, 90 treballadors públics telefonen als dependents per saber en quina situació es troben i es seleccionen en 4 graus de prioritat per una actuació més eficient:

Les preguntes Són:

  1. S’ha aixecat avui del llit?
  2. S’ha pres avui la medicació prescrita?
  3. Ha berenat, dinat o sopat? (en funció de l’hora)
  4. Viu sol o amb algú?
  5. 1 Si viu sol: Algú al ve a veure o té contacte telefònic diari amb algú?

Dependent de com es respongui s'establiran diferents temps de resposta per poder controlar la situació de la persona contactada.

Per Illes, s’ha contactat amb 11.040 persones a Mallorca, 1.979 a Menorca i 1.750 a Eivissa. Entre les més de 26.000 cridades hi ha la primera presa de contacte amb els totals del 14.749 dependents i el seguiment continu que es fa a 520 d’aquestes persones, en funció de les necessitats.

Quan els treballadors de la direcció general de Dependència detecten alguna anomalia, automàticament els assignen el servei d’ajuda a domicili, avisen als serveis socials municipals o envien ajuda sanitària al domicili del dependent.

[Font: Conselleria d’Afers Socials i Esports. 11/04/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant per Palma / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19