Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Contractacions d’emergència de serveis i material sanitari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat les contractacions d’emergència de material sanitari a càrrec del Servei de Salut. Es tracta de serveis i material tecnològic i fungible destinats a fer front a la COVID-19.

Contractacions

Entre aquestes contractacions d’emergència destaquen:

  • L’adquisició de materials per a la protecció del personal sanitari —com ara mampares de protecció i tancaments de boxs—.
  • El reforç dels serveis de neteja i vigilància i de la flota de vehicles del 061.
  • La compra de material per assegurar l’assistència a les unitats de cures intensives.

La situació actual ha provocat que esdevenguin indispensables determinats serveis i subministraments que ordinàriament són innecessaris en la quantitat o la intensitat que ara es requereixen. És el cas, per exemple, de mitjans i equips informàtics més grans i més segurs o el reforç de la neteja i la desinfecció.

La necessitat de disposar de tots aquests recursos per fer front a la pandèmia ha suposat un increment substancial de la contractació administrativa, que afecta diversos hospitals i àrees de salut de les Illes Balears. Concretament, s’han adquirit nou mampares per a mostradors destinats a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera i sis bombes de calor, dos ecògrafs portàtils, quatre tancaments per als boxs de les UCI i set per als d’Urgències destinats a l’Àrea de Salut de Menorca, i se n’ha reforçat el servei de neteja.

Pel que fa a la logística operativa del 061, destaca la compra de quatre vehicles en concepte de rènting.

Per una altra banda, s’han adquirit dotze ordinadors portàtils i un bisturí elèctric per a l’Hospital de Manacor i s’han reforçat els serveis de neteja, bugaderia i recollida de residus sanitaris de l’Hospital Universitari Son Llàtzer i s’han adquirit dos monitors de constants centrals de monitoratge, un monitor i un sistema de telemetria, un ecocardiògraf, un ecògraf i vint pulsioxímetres per a les UCI d’aquest centre. Finalment, s’han comprat deu ordinadors portàtils per a l’Hospital Universitari Son Espases i s’ha contractat un estudi sobre seguretat i salut de l’Hospital Verge de la Salut.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/04/2020]

[Foto: Conselleria de Mediambient i Territori]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19