Categories: COVID-19, Noves tecnologies, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Convocatòria d’expressions d’interès de l’IdISBa en el marc de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 58, de dia 18 d’abril de 2020, s’ha publicat l’aprovació de les bases de la convocatòria d’expressions d’interès de l’IdISBa per al finançament de projectes innovadors que minimitzin la transmissió de la malaltia COVID-19 a l’àmbit sanitari a les Illes Balears.

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha aprovat aquestes bases en el marc del Decret Llei 6/2020, d’1 d’abril, pel qual s’estableixen mesures socials urgents per a pal·liar els efectes de la situació creada per la COVID-19 i de foment de la investigació sanitària.

Les propostes han de ser adequades amb la situació d'urgència i, per tant, han de permetre la seva implementació i posada en marxa immediates al sistema sanitari de les Illes Balears, amb uns resultats concrets, primerencs i d'aplicació a la situació actual. Aquestes poden partir d'activitats ja existents.

Projectes objecte de consideració

Seran objecte de consideració d’aquesta convocatòria d’ajuts propostes en format d’expressió d’interès, formulades per entitats públiques o privades ja constituïdes en el moment de l’aprovació d’aquesta convocatòria i domiciliades social o fiscalment a les Illes Balears, que promoguin projectes i accions col•laboratives destinades principalment a:

  • Nous dissenys o millora dels actuals equips de protecció individual (EPI), incloent l'increment de la seva durabilitat o reutilització.
  • Posar a punt o millorar el test de diagnòstic ràpids o Point-of-Care (PoC) de la COVID-19.
  • Desenvolupament de productes de desinfecció per a persones i per a superfícies.
  • Desenvolupament d'aplicacions informàtiques, models i mètodes d'anàlisi i propostes innovadores que contribueixin al seguiment i control de la malaltia i de les seves conseqüències en salut de la comunitat.
  • Innovacions farmacològiques, estratègies terapèutiques i preventives innovadores per a reduir l'efecte de la malaltia per COVID-19.
  • Qualsevol altra activitat emmarcada dins l'àmbit de R+D+I i relacionada amb la COVID-19.

Termini

El termini per a presentar les propostes va començar el 8 d'abril de 2020 i es mantindrà obert fins a l’extinció dels crèdits destinats a la concessió d’aquests ajuts, ja siguin els inicials i, si n’és el cas, els que resultin de l’ampliació dels crèdits inicials destinats a aquesta convocatòria.

[Fonts: IdISBa BOIB. Núm. 58. 18/04/2020]

[Foto: Novel Coronavirus SARS-CoV-2 / Novel Coronavirus SARS-CoV-2 / CC0 Public Domain]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19