Categories: COVID-19, Estudis i projectes, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Pròrroga en els projectes relatius a l'ús d'animals amb finalitats científics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 107, de dia 17 d'abril de 2020, s'ha publicat l'Orde APA/349/2020, de 15 d'abril, per la qual es prorroguen les autoritzacions dels projectes relatius a l'ús d'animals amb finalitats científics.

Aquestes autoritzacions van ser concedides en virtut del Reial decret 53/2013, d'1 de febrer, pel qual s'estableixen les normes bàsiques aplicables per a la protecció dels animals utilitzats en experimentació i altres finalitats científiques, incloent la docència.

Context

Degut a la rapidesa en l'evolució de la situació d'emergència de salut pública ocasionada pel COVID-19, es va declarar la situació de l'estat d'alarma en tot el territori nacional amb la finalitat d'afrontar la crisi sanitària.

A causa d'aquesta situació és previsible que aquests projectes, ja autoritzats, no puguin dur-se a terme en el termini previst.

Declaració de pròrroga

Es declara la pròrroga de la validesa de les autoritzacions dels projectes ja autoritzats, d'acord amb la normativa vigent, pel qual s'estableixen les normes bàsiques aplicables per a la protecció dels animals utilitzats en experimentació i altres finalitats científiques, incloent la docència, la data d'expiració de la qual s'hagi produït a partir del dia 1 de març, fins a 120 dies després de la finalització de la declaració de l'estat d'alarma o pròrrogues d'aquest.

Aquest termini de 120 dies podrà ser ampliat mitjançant resolució de Direcció General de Produccions i Mercats Agraris, si les circumstàncies ho fessin necessari, per un màxim de 30 dies addicionals.

[Font: BOE. Núm. 107. 17/04/2020]

[Foto: Tiburi / animal-mouse-experiment-laboratory / Pixabay License]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19