Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Aclariment davant la publicació d'una informació en un mitjá de comunicació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Davant la publicació avui en un mitjà de comunicació nacional respecte de «mascaretes defectuoses», el Govern de les Illes Balears informa:

-La Conselleria de Salut i Consum ha explicat ja durant els darrers dies en roda de premsa el bloqueig d’unes unitats per precaució. Eren 80.000 de 4 milions de comprades, és a dir, el 2 % del total.

-D’aquestes 80.000 immobilitzades, 40.000 corresponen a les comprades gràcies a l’assessorament legal d’una empleada de nacionalitat xinesa del Bufet Lafuente. Són de la marca Ryan Holding i es varen immobilitzar per cautela mentre se’n feia una prova de qualitat. El fabricant ha facilitat els certificats corresponents i les anàlisis han estat satisfactòries. Tot i això, el Servei de Salut ha decidit bloquejar-ne la distribució per reforçar la tranquil·litat de tot el personal sanitari.

-El Sr. Lafuente té en el seu gabinet una advocada de nacionalitat xinesa. Les compres, les fa el Govern directament a les fàbriques amb l’assessorament legal d’aquesta advocada, la qual coneix la normativa del país. Són els serveis legals d’aquesta lletrada l’única cosa que es contracta.

-Ahir es va informar al mitjà que publica la investigació que ja havia conclòs positivament i que les mascaretes eren adequades.

-El Govern Balear ha duit a aquesta comunitat un centenar de tones de material sanitari des que es va iniciar la crisi i així ho continuarà fent per contribuir, juntament amb l’esforç enorme del personal sanitari, a garantir que siguem unes illes segures.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/04/2020

[Foto: Debora Cartagena, USCDCP / Face mask / Public Domain Mark 1.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19