Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Higiene de mans per a protegir-nos i protegir als altres

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat es va unir a la commemoració del Dia Internacional de la Higiene de Mans, dins de la campanya “Salva vides. Neteja't les mans”, impulsada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Totes dues organitzacions fan un esment especial a les infermeres i matrones en celebrar-se en 2020 l'Any Internacional d'aquests professionals.

El Ministeri va agreir l'adherència exemplar a aquesta mesura d'higiene, en aquests temps de pandèmia, de tots els professionals sanitaris, especialment els de primera línia, i a la ciutadania en general. La higiene de mans és una de les mesures més senzilles i cost-efectives per a la prevenció de les Infeccions Associades a l'Assistència Sanitària i per a evitar la transmissió de bacteris multiresistentes.

A més, va fer una crida per a recordar la importància del compliment individual per a protegir-nos del contagi del coronavirus i així protegir als altres. L'objectiu és motivar a tota la població al fet que aquesta pràctica s'incorpori com un hàbit a la vida diària no sols en aquests temps de pandèmia sinó a llarg termini per ser una de les mesures més senzilles, barates efectives per a la prevenció i el control de les infeccions.

[Font: Ministeri de Sanitat. 05/05/2020]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Procés de rentat de mans quirúrgic / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19