Categories: COVID-19, Estudis i projectes, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Informe de la situació de COVID-19 en personal sanitari a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut de Salut Carles III (ISCIII), a través de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica (RENAVE), ha publicat l'Informe sobre la situació de COVID-19 en personal sanitari a Espanya".

En aquest s'han analitzat els 30.660 casos de COVID-19 notificats a la RENAVE fins al passat 4 de maig. En l'informe s'avaluen característiques demogràfiques, clíniques i epidemiològiques, així com les particularitats dels casos segons nivell de gravetat.

Resultats més destacats de l'Informe

  1. El 76% dels professionals sanitaris amb COVID-19 són dones, amb una edat mitjana de 46 anys.
  2. Els símptomes més freqüents són tos, febre, esgarrifances i mal de coll.
  3. Un 10,9% dels sanitaris amb COVID-19 ha estat hospitalitzat, un 16,5% ha desenvolupat pneumònia, un 1,2% ha requerit ingrés a l’UCI i un 0,1% ha mort (s'han considerat com no morts els casos sense informació en aquesta variable, i han de ser confirmats en posteriors anàlisis.).
  4. El 65% d'aquests professionals presenta com a antecedent epidemiològic de risc el contacte amb persones amb infecció respiratòria i el 70%, el contacte estret amb casos de COVID-19 probable o confirmat.
  5. Els treballadors sanitaris amb pneumònia tenen una edat significativament superior que els que no han patit aquesta infecció (52 vs 45 anys, respectivament).
  6. Entre els ingressats en UCI, existeix una major proporció d'homes i una major prevalença de malalties de base.
  7. En una escala de gravetat de casos no hospitalitzats, hospitalitzats, admesos en UCI i morts, l'informe observa que l'edat augmenta amb el nivell de gravetat.

Informe sobre la situació de COVID-19 en personal sanitari a Espanya. 04/05/2020. 

[Font: Ministeri de Sanitat i Consum. 06/05/2020]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera d'urgències realitza analítiques de química seca / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19