Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Servei telefònic d'atenció psicológica: més de 450 cridades dels ciutadans

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El servei telefònic gratuït d'atenció psicològica (COVID-19) ha gestionat en les tres primeres setmanes de funcionament al voltant de 450 cridades.

Aquest servei ha estat habilitat pel Govern Balear, a través de la Direcció Generació d'Emergències i en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB).

El número 900 112 003 ofereix assessorament i primers auxilis psicològics a la ciutadania davant la situació d'emergència sanitària motivada per la COVID-19 i mentre duri l'estat d'alarma decretat pel Govern d’Espanya, roman operatiu les 24 hores del dia, de dilluns a diumenge.

Finalitat

La iniciativa té com a objectiu resoldre dubtes i aportar orientacions a les persones que estan vivint situacions d'especial vulnerabilitat psicològica. En aquest sentit, es dirigeix principalment a: persones que viuen soles, menors i famílies amb circumstàncies especials, dones en situacions de risc de violència de gènere i, en general, persones que poden veure's afectades psicològicament per la difícil situació amb la qual estam convivint (dol per la pèrdua d'un ésser estimat, angoixa, ansietat, por, solitud, tristesa, ira, incertesa, etcètera).

Els professionals de la Psicologia que han atès les cridades han pogut gestionar la situació en primera instància, sense necessitat de derivar el cas als serveis d'atenció psicològica del SEIB 112.

Nivells d’actuació

  • Prioritat baixa.
  • Prioritat mitjana.
  • Prioritat alta.

[Font: COPIB

[Foto: Infosalut / Platja / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19