Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

L’alimentació en la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La doctora Elena Muñoz, presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, va explicar les precaucions per evitar el contagi en la fase 1 de la desescalada i la importància d’hàbits saludables, com una dieta equilibrada.

No existeix cap aliment o suplement dietètic que reforci o potencii el sistema immunològic en la població sana. El millor per fer front a un possible contagi seria menjar de manera general de forma saludable, exercici i evitar tòxics com l’alcohol o el tabac, com explica el treball en aquest àmbit del grup Papps (prevenció i promoció de la salut) de la SeMFyC en el qual ha participat.

Aquest treball, titulat "Impacto de los alimentos y suplementos dietéticos en la infección por coronavirus COVID-19", incideix a més en què molts dels factors de risc de la COVID-19 (hipertensió arterial, obesitat, diabetis, tabaquisme) es relacionen amb hàbits de vida no saludables.

La Dra. Muñoz va insistir a actuar com si tots fóssim contagiosos i en la necessitat d’extremar la precaució d’higiene de mans, ús de mascaretes i distancia entre persones. La mascareta, però, va explicar, no ens permet ni reduir la distància ni augmentar el contacte entre les persones.

[Font: IBAMFIC]

[Foto: Tuur Tisseghem / Hombre por la calle / CC0 Public Domain]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19