Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Dia 3 de juny: 247 casos actius de SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei Balear d’Epidemiologia informa que el dia 3 de juny, a les Illes Balears, hi ha 247 casos actius de SARS-CoV-2.

També ha manifestat que hi ha un total acumulat de 2.089 casos positius amb prova PCR a les Illes Balears (1.831 a Mallorca, 92 a Menorca, 160 a Eivissa i 6 a Formentera). A aquests casos s’han de sumar 109 casos notificats amb serologia d’anticossos, un més que ahir (84 a Mallorca, 1 a Menorca, 24 a Eivissa i cap a Formentera). En total, sumen 2.198 i el nombre de casos actius avui a la comunitat és de 247.

D’altra banda, 1.725 persones s’han curat, 9 més que ahir. Així mateix, Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova respecte del balanç d’ahir i el total acumulat comunicat continua sent de 226 morts.

A més, d’acord amb les dades que ha facilitat en aquest cas el Servei de Salut, en total s’han duit a terme 110.022 proves en els laboratoris públics de les Balears (84.898 PCR i 25.124 proves d’anticossos).

En relació amb la situació assistencial en els hospitals, d’acord amb les dades del Servei, la situació avui matí és la següent: a Mallorca hi ha 72 persones hospitalitzades, 13 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 18 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC) i 135 són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària, tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 2 persones hospitalitzades (cap a l’UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa són 17 les persones hospitalitzades (3 a UCI) i tres pacients són seguits a domicili pels equips dels centres de salut.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat 357 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 16,2 % dels 2.198 casos que s’han detectat en total a les Illes amb prova PCR fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 42 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,2 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 146 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap cas nou de contagi ni entre els usuaris ni entre els treballadors.

A hores d’ara, hi ha 33 residents amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 226 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 18 continuen contagiats i 145 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, avui la situació continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 03/06/2020

[Foto: TheDigitalArtist / COVID 19 / CC0 Public Domain]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19