Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'IBDONA amplia amb 3 professionals la temporada d'estiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El servei 24 hores d'atenció social i acompanyament a les víctimes de violències masclistes s'amplia, fins al mes de setembre, amb tres professionals més: una a Mallorca, una a Eivissa i l'altra a Menorca.

D'aquesta manera, el servei passarà de l'actual plantilla d'11 persones a estar format per 14 persones. Les tres noves incorporacions impliquen un reforç del servei en l'època d'estiu i en horari nocturn, per tal de d'intensificar l'atenció i l'acompanyament en una època de l'any durant el qual el risc d'agressions sexuals augmenta considerablement.

Per altra banda, amb la previsió que aquest estiu la temporada turísitca sigui més fluixa i per tant amb un nombre d'agressions sexuals menys elevat que en anys anteriors, el servei també s'encarregarà d'altres qüestions derivades de la situació de crisi sanitària provocada per la COVID-19. Concretament, es durà a terme un seguiment de les víctimes de violències masclistes detectades durant l'estat d'alarma i se n'elaborarà un perfil.

Pel que fa a l'atenció que ha dut a terme el servei 24 hores durant l'estat d'alarma, destaca un increment de les telefonades, si es comparen les dades al mateix període de l'any passat. Així doncs, des del 13 de març fins el 31 de maig de 2020, s'han atès un total de 851 telefonades, un 12,4 per cent més que durant el mateix període de l'any passat, quan es registraren 757 telefonades.

El telèfon d'atenció és el 971 17 89 89, mentre que l'atenció per WhatsApp es du a terme al número 639 83 74 76.

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualdad. 01/06/2020]

[Foto: Infosalut / Dona passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19