Categories: Recursos humans, COVID-19

Aixecament de la suspensió de terminis administratius

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 153, de dia 30 de maig, s'ha publicat l'Instrucció de 28 de maig de 2020, de la Direcció General de Seguretat Jurídica i Fe Pública, sobre aixecament de la suspensió de terminis administratius.

El mes de març es va declarar l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 i es va ordenar la suspensió del còmput dels terminis administratius.

L'article 9 del Reial decret 537/2020, de 22 de maig, (BOE de 23 de maig), pel qual es prorroga l'estat d'alarma determina el següent, en relació als terminis administratius suspesos:

Aixecament de la suspensió de terminis administratius des de l’1 de juny.

«Amb efectes des de l'1 de juny de 2020, el còmput dels terminis administratius que haguessin estat suspesos es reprendrà, o es reiniciarà, si així s'hagués previst en una norma amb rang de llei aprovada durant la vigència de l'estat d'alarma i les seves pròrrogues.»

El termini de presentació d'instàncies prosseguirà a partir del dia 1 de juny de 2020 en el punt en el qual es trobava, sense reiniciar-se de nou el còmput dels terminis.

El còmput dels terminis assenyalats en mesos, iniciats abans de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma i que haguessin quedat suspesos del Reial decret emès el 14 de març, es reprendrà el dia 1 de juny de 2020.

Així mateix, a partir del dia 1 de juny queden derogades diverses disposicions del Reial decret esmentat.

Poden consultar tota la informació en el BOE de 23 de maig y en el BOE de 30 de maig

[Font: BOE. Núm. 153. 30/05/2020]

[Foto: Infosalut / Despatx / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19