Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Salut negocia amb empreses de les Illes l’adquisició de material de protecció individual

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) negocia actualment amb 12 empreses de les Illes l’adquisició de material de protecció individual per a professionals sanitaris per un valor superior al milió d’euros

Així ho va manifestar la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, en una compareixença parlamentària durant la qual ha explicat tot el procés que s’ha seguit per a l’adquisició de més de 430 tones de material sanitari durant el període d’alarma decretat pel Govern d’Espanya per fer front a la COVID-19. En aquestes compres, s’ ha invertit més de 40 milions d’euros.

La consellera va recordar que l'IB-Salut, juntament amb la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, var obrir el mes de maig una consulta per identificar empreses interessades a produir, dins el territori de les Illes, material divers de protecció per als professionals sanitaris. Se’n varen presentar 31 i ara es negocia amb 12 per dur a terme diverses comandes.

Material demandat

  • 200.000 mascaretes quirúrgiques. També mascaretes FPP3 i mascaretes FFP2.
  • 30.000 bates d’aïllament.
  • Más de 10.000 pantalles.
  • 250.000 unitats de solució hidroalcohòlica.
  • Peücs.
  • Caputxes de protecció.

D’aquesta manera es reforçarà el subministrament de material sanitari necessari per als professionals —fins ara molt dependent del mercat internacional— i, a la vegada, s’afavorirà la reactivació del teixit productiu de les illes i la conservació de llocs de feina.

Durant la compareixença, la consellera va repassar com s’ha duit a terme l’adquisició de les més de 430 tones de material que ja han arribat a les Balears (més de 22 milions de mascaretes, 18 milions de guants de nitril, prop de 300.000 bates quirúrgiques, prop de 400.000 granotes integrals, més de 250.000 ulleres i 45.000 pantalles) i va recordar algunes de les dificultats amb les quals s’ha trobat la Central de Compres, sobretot derivades de la necessitat d’acudir a un mercat internacional amb una demanda extraordinàriament elevada.

«A mitjan març, el consum de material de protecció es va multiplicar per 10 en els centres sanitaris. En el cas d’alguns materials concrets, el consum es va multiplicar gairebé per 100. Això va passar a Espanya, a Europa i a bona part del món», va assenyalar Patricia Gómez, qui va afegir que en aquestes circumstàncies els proveïdors habituals no podien cobrir les necessitats urgents de material.

Gómez va manifestar que, gràcies que la llei preveu la tramitació d’emergència i regula en quines condicions es poden fer compres de manera immediata, s’han pogut superar part de les dificultats i accelerar l’arribada d’un material tan necessari per als professionals en un context molt complex. Com a resultat, ara les Illes Balears disposen de material a bastament per cobrir les necessitats de quatre mesos.

La consellera va agraïr als treballadors del Servei de Salut l’esforç que han fet per garantir que els professionals sanitaris facin feina amb seguretat.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 10/06/2020]

[Foto: Hospital General de Mallorca]

Què en diu la premsa
*10/06/2020 noticiasmallorca.es - El Servicio de Salud negocia con 12 empresas de las islas la adquisición de material de protección individual por un valor superior al millón de euros.

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19