Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Empreses locals volen produir material sanitari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Trenta-una empreses locals s'han presentat a la consulta convocada pel Servei de Salut i amb la col·laboració de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, per produir material per als professionals sanitaris.

Aquestes empreses podrien fabricar fins a 67 articles relacionats amb el tractament i la prevenció de la COVID-19 com ara granotes de protecció, equips de protecció individual, mascaretes (quirúrgiques, FFP1 i FFP2), solució hidroalcohòlica o mampares de protecció. El termini per presentar les propostes va finalitzar el passat divendres 15 de maig.

Durant la pandèmia, nombroses empreses s'han ofert a confeccionar o produir material de protecció. Com ha explicat el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, aquesta iniciativa del Govern pretén, d'una banda, reforçar el subministrament de material sanitari necessari per als professionals sanitaris i, d'una altra, afavorir la reactivació del teixit productiu de les illes i l’impuls de la indústria de les Illes, amb la creació de llocs de feina.

S’ha de recordar que l’objectiu de la consulta és poder cobrir les necessitats consistents mensualment en 2,6 milions de mascaretes quirúrgiques, 175.000 mascaretes FFP2; 4.100 mascaretes FFP3; 370.000 bates d’aïllament; 55.000 granotes de protecció biològica; 64.000 davantals de plàstic; 13 milions de guants de nitril, i 19.000 litres de solució hidroalcohòlica.

[Font: Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. 20/05/2020]

[Foto: Bicanski / Face mask / Public Domain Mark 1.0]

Què en diu la premsa
*21/05/2020 menorca.info - Más de 30 empresas de las Islas, dispuestas a fabricar material de protección del coronavirus.

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19