Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Dia 8 de juliol: 134 casos actius de SARS-CoV-2 a Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui 2.347 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 1 més que ahir.

No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.242 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 1.955 corresponen a Mallorca, 95 a Menorca, 184 a Eivissa i 8 a Formentera.

D’altra banda, 1.985 persones s’han curat, 4 més que ahir. Així mateix, el Servei no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 228 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 134 casos de COVID-19 actius, 3 menys que ahir.

Brots notificats

El Servei, així mateix, d’acord amb la notificació setmanal que transmet al CCAES ha informat que la darrera setmana s’han detectat 3 brots nous a la comunitat. Tots els afectats es troben lleus o asimptomàtics i cap no ha necessitat hospitalització. En aquest enllaç podeu consultar aquests brots.

Des de començament de maig, l’equip d’infermeres rastrejadores d’atenció primària del Centre Coordinador de COVID han identificat 13 brots a la comunitat, i han localitzat 75 casos positius i fet seguiment i proves a altres 140 persones identificades com a contactes estrets.

Dades del Servei de Salut 

El Servei de Salut,  per la seva banda, informa que avui hi ha 138 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes, hi ha 24 casos en atenció hospitalària (6 a l’UCI) i 114 a primària.

Per illes, a Mallorca hi ha 16 persones hospitalitzades, 6 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 98 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària.

A Menorca no queda cap persona hospitalitzada  i 4 són ateses en el domicili per part de primària.

A Eivissa són 8 les persones hospitalitzades (cap a l’UCI). A més, 12 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 20 que es troben en vigilància (18 a Mallorca i 2 a Menorca) i 11 que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s’han notificat 366 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han duit a terme 157.977 proves (120.646 PCR, 10.746 tests ràpids d’anticossos i 26.585 serologies).

Residències

Quant a la situació a les residències de gent gran, ja no queda cap usuari amb contagi actiu per coronavirus i el balanç d’afectació en aquests centres, fins avui, és de 259 usuaris que han superat la infecció i 89 que han mort. A més, 9 treballadors són positius actius en SARS-CoV-2 i 154 s’han curat.

A les residències per a persones amb discapacitat tampoc no queda cap cas actiu: els 36 usuaris afectats han superat la infecció, així com els 20 treballadors.

Dades de la COVID-19 dels dies 6 i 7:

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 08/07/2020]

[Foto: NIAID / MERS Coronavirus Particles / CC-by-sa-3.0 de]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19