Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

La UBS Puig d'en Valls, d’Eivissa, torna a obrir les portes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat Bàsica de Salut (UBS) Puig d'en Valls, d’Eivissa, ha reprès l'activitat després de l'aturada forçosa causada per la pandèmia de la COVID-19, que va obligar a reorganitzar l'atenció primària amb circuitsdiferenciats per a pacients respiratoris i resta de patologies.

Es tracta de l'última unitat bàsica a obrir de nou les portes, després de l'obertura recent d’altres UBS d’Eivissa. Així mateix s'han duit a terme unes obres d'adequació d'espais escomeses per l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu. En aquestes obres s'ha reorganitzat l'espai d'aquesta dependència de Puig d'en Valls i s'han guanyat dues noves sales i un magatzem, que s'uneixen a les dues consultes que ja hi havia.

La UBS Puig d'en Valls atén 1.799 usuaris i té com a centre de referència el Centre de Salut Vila, situat a l'avinguda del 8 d’Agost.

L'equip que actualment atén als pacients d'aquesta unitat està format per la Dra. Encarna Ballesteros i l'infermer Jonathan Horridge. La consulta d'infermeria atendrà en aquesta jornada 21 pacients, dels quals 14 seran atesos de manera presencial i 7 en la modalitat de consulta telefònica. Per la seva banda, la consulta mèdica té previst atendre a una trentena de pacients, el 70 % de manera presencial i el 30 % telemàticament. A aquesta consultes caldrà sumar-hi les visites domiciliàries, tant per part d'infermeria com per la part mèdica, que oscil·len entre les 2 i les 5 diàries.

Tant la directora d'Atenció Primària, Violeta Vega, com la cordinadora d'infermeria del Centre de Salut Vila, Amparo Pérez Noguerón, han destacat «la col·laboració i implicació de Toni Marí i Susana Ribas, regidor i coordinadora de  Puig d'en Valls, i la total implicació de l'Ajuntament de Santa Eulària en la preparació i adequació d'aquesta unitat bàsica, que torna a l'activitat en millors condicions, amb unes instal·lacions que han crescut en nombre de sales i amb les quals estam més preparats per oferir una atenció òptima als usuaris».

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 07/07/2020]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa I Formentera]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19