Categories: Farmacovigilància, Qualitat

La Conselleria de Salut ha actualitzat la Targeta Groga electrònica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Centre de Farmacovigilància, de la Direcció General de Prestacions i Farmàcia, de la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears ha comunicat els canvis i millores 2020 en el formulari denominat Targeta Groga electrònica.

Canvis

S’han realitzat intervencions per a millorar la usabilitat, visualització, càrrega de dades i transmissió de la notificació de reaccions adverses als medicaments.

Millores

  • Simplificació de les pantalles i millora en la visualització.
  • Inclusió del catàleg MedDra (diccionari mèdic per a les activitats reguladores) en el camp "motiu de les prescripcions", i en les descripcions de les reaccions adverses. Inclusió del catàleg de medicaments en el camp "medicaments".
  • Reordenació de la informació.
  • Adaptació a les darreres versions dels navegadors i a la seva millor tecnologia (Internet Edge, Chrome, Mozilla Firefox). La visualització millorarà amb les darreres versions.
  • Desenvolupament d'un entorn d'intercanvi d'informació (Passarel·la electrònica) entre la Tarjeta groga, el programa SIFARMA que li dona suport i la base de dades nacional de reaccions adverses FEDRA, de l'Agència Espanyola dels Medicaments i Productes Sanitaris.

La targeta groga electrònica (TGE) continua integrada amb el sistemes de prescripció i dispensació i amb les diverses aplicacions d'històries clíniques d'IBSalut.

Servei de Control de Medicaments i Productes Sanitaris. Targeta groga.

Targeta Groga electrònica. Millores 2020.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 21/10/2020]

[Foto: Sztrapacska74 / vitaminas / CC BY-NC-SA 4.0]