Categories: Farmacovigilància, COVID-19

COVID-19: Conclusions de l'avaluació del risc de trombosi de Janssen

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha publicat una nota informativa sobre les conclusions del Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància Europeu (PRAC).

Després de l'avaluació de les dades disponibles dels casos notificats als Estats Units, el PRAC ha conclòs el següent:

  • Després de l'administració de la vacuna enfront de la COVID-19 de Janssen poden aparèixer, molt rarament, trombosi en combinació amb trombopènia, com a trombosi de sins venosos cerebrals (TSVC), trombosis de venes esplacnàcies i trombosi arterial.
  • S'han identificat vuit casos, havent-se vacunat en aquell país, fins al 13 d'abril, set milions de persones amb aquesta vacuna.
  • Els casos identificats s'han presentat en persones de menys de 60 anys, majoritàriament dones, en les tres setmanes posteriors a l'administració de la vacuna. No s'han identificat factors de risc específics per a la seva aparició

Es recomana a professionals sanitaris i ciutadans vigilar la possible aparició de signes i símptomes de trombosis i trombopènia per al seu diagnòstic i tractament precoç.

Es recorda la importància de notificar totes les sospites de reaccions adverses de medicaments d'ús humà al Centre Autonòmic de Farmacovigilència que correspongui o a través del formulari electrònic disponible en www.notificaRAM.es.

[Font: AEMPS. 21/04/2021

[Foto: Govern de les Illes Balears]