Categoria: Farmacovigilància

L'AEMPS publica les noves instruccions de productes biocides de la seva competència i de les instal·lacions de fabricació, importació i emmagatzemament

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquestes instruccions suposen una millora i clarificació de la informació publicada anteriorment i s'han efectuat d'acord amb l'experiència de l'Agència en l'avaluació d'aquests productes i instal·lacions, i com a resposta a propostes rebudes per part de la indústria del sector.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha publicat les noves instruccions per a la sol·licitud d'autorització dels biocides competència de l'AEMPS i les seves instal·lacions.

Aquestes instruccions suposen una millora i clarificació de la informació publicada anteriorment a la web de l'AEMPS i s'han fet d'acord amb l'experiència de l'Agència en l'avaluació d'aquests productes i instal·lacions i en resposta a les propostes rebudes per part de la indústria del sector, per aclarir la documentació tècnica que han de presentar amb la sol·licitud i també els requisits i criteris aplicats en la seva avaluació.

Els productes que requereixen autorització sanitària atorgada per l'AEMPS prèvia a la seva comercialització són els antisèptics per a pell sana, els desinfectants d'ambients i superfícies utilitzats en els àmbits clínics o quirúrgics i els repel·lents d'insectes d'ús humà.

Les instal·lacions establertes a Espanya que fabriquin, importin i emmagatzemin biocides que siguin competència de l'AEMPS, també requereixen autorització d'activitats.

[Font: AEMPS. 30/05/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]