Categoria: Farmacovigilància

Adrenalina Level 1mg/ml solució injectable en xeringa precarregada: incompatibilitat d'administració directa a través dels sistemes Clave/MicroClave

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'AEMPS s'ha assabentat de la impossibilitat d'administrar Adrenalina Level 1mg/ml solució injectable en xeringa precarregada a través dels sistemes d'injecció sense agulles Clave o MicroClave, amb el conseqüent risc vital per al pacient.

La raó d'aquesta impossibilitat d'administració és la incompatibilitat entre aquests dispositius, que ocasiona una obturació en la xeringa d'Adrenalina Level, impedint el fluxe del medicament.

Existeixen adaptadors específics que solucionen aquest problema i que han d'emprar-se en cas de requerir l'administració directa d'aquest medicament.

Recomanacions per a professionals sanitaris

Si és necessària l'administració directa d'Adrenalina Level 1mg/ml solució injectable en xeringa precarregada a través dels sistemes d'injecció sense agulles, s'ha de tenir present que:

  • Existeixen incompatibilitats entre la xeringa de vidre d'aquest medicament i els sistemes tipus Clave o MicroClave, que poden ocasionar un perill per a la vida del pacient, per la impossibilitat de l'administració de l'adrenalina.
  • Existeixen adaptadors que permeten solucionar aquesta incompatibilitat i utilitzar els sistemes en conjunt per a la correcta administració d'Adrenalina Level.
  • S'ha de conèixer sempre la compatibilitat amb els sistemes sense agulles utilitzats i disposar, en cas que sigui necessari, d'un adaptador que permeti el seu ús conjunt. 

[Font: AEMPS. 05/07/2022]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]