Categoria: Farmacovigilància

Presentació de la nova plataforma de monitoratge del consum d'antibiòtics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presentació es farà el 21 de setembre de 2022 a les 11:00 h, a la seu de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS)

El monitoratge del consum d'antimicrobians és una de les activitats bàsiques desenvolupades pels farmacèutics hospitalaris en el marc dels Programes d'Optimització de l'Ús d'Antimicrobians (PROA)

L'observació de tendències i desviacions temporals del consum permet:

  • Detectar problemes potencials derivats del seu ús.
  • Emprendre accions de millora per a la seva correcció i mesurar l'impacte que tenen aquestes accions.

Per a poder dur a terme una anàlisi comparativa del consum entre hospitals del mateix nivell és necessari que s'estableixin indicadors de l'ús hospitalari d'antimicrobians basats en el consum i la disponibilitat d'una plataforma que permeti la incorporació de les dades d'una forma senzilla i uniforme.

És per això que a Espanya, el Grup d'Atenció Farmacèutica en Malalties Infeccioses (AFinf), que pertany a la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH), va iniciar, l'any 2000, un projecte d'avaluació del consum d'antimicrobians amb l'objectiu de facilitar als farmacèutics hospitalaris una eina per a la seva anàlisi.

Gràcies a la feina del grup AFinf durant aquests anys, juntament amb el suport del Pla Nacional de Resistència als Antibiòtics (PRAN), el llançament de la nova eina ja té data. Serà el dia 21 de setembre de 2022 a les 11 h. La SEFH i el PRAN presentaran la nova plataforma de consum, que permetrà:

  • La incorporació de dades del consum hospitalari d'antimicrobians mitjançant un senzill procediment que garanteix que les dades siguin anònimes i permet el càlcul automàtic del consum en Dosis Diàries Definides per cada 100 estances (DDD/100E).
  • La comparació del consum de cada principi actiu entre hospitals del mateix nivell.
  • L'estimació de la qualitat de l'ús dels antimicrobians mitjançant els indicadors de qualitat del consum.

A més de la presentació de la plataforma de consum, el programa inclou una demostració per a formar als assistents en el seu ús.

L'esdeveniment se celebrarà de forma presencial a la seu de l'AEMPS fins a completar l'aforament. També es podrà accedir a l'esdeveniment de forma online.

Si vols assistir a la presentació, sigui de forma presencial o virtual, clica en aquest enllaç.

[Font: PRAN. 03/08/2022]

[Foto: Govern de les Illes Balears]