Categories: Farmacovigilància, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

Els antihipertensius i el sistema renina angiotensina i infecció per a COVID

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Agència Espayola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha emès una nota informativa sobre els medicaments antihipertensius que actuen sobre el sistema renina angiotensina i infecció per COVID.

Davant l'aparició d'algunes publicacions suggerint que el tractament amb antihipertensivos del tipus IECA i/o ARAII podria ser un factor de risc de gravetat per a pacients hospitalitzats infectats amb el COVID-19 o que el tractament amb ARAII podria actuar com a factor de protecció, la AEMPS recomana:

  • Els pacients en tractament amb medicaments d'aquests grups han de continuar amb el tractament, sense que actualment estigui justificada una modificació d'aquest.
  • En els pacients amb infecció per COVID-19 amb símptomes severs o sèpsies, tant els antihipertensius que actuen sobre el sistema renina angiotensina com una altra mena de antihipertensivos, han de manejar-se d'acord amb les guies clíniques, tenint en compte la situació hemodinàmica del pacient.
  • A la mateixa nota informativa podeu ampliar la informació. Així mateix podeu consultar les recomanacions per a professionals sanitaris i les recomanacions per a pacients.

[Font: AEMPS]

[Foto: e-Magine Art / Pills 3 / CC-by-sa-3.0 de]