Categoria: Ordenació farmacèutica

Els residents de les Illes Balears ja poden recollir la medicació a les farmàcies d'altres comunitats autònomes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els residents de les Illes Balears ja poden recollir la medicació a qualsevol farmàcia de la comunitat autònoma a on es desplacin, sempre que hi duguin la targeta sanitària, gràcies a l’activació de la interoperabilitat del sistema de recepta electrònica de les Illes Balears amb els de la resta de l’Estat, excepte a Andalusia, la Comunitat de Madrid i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Aquest sistema, que es basa en l’intercanvi d’informació entre les comunitats autònomes, també permet que els residents d’altres comunitats recullin medicaments a les farmàcies de les Illes Balears.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada del director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears, Antoni Real, ha destacat els avantatges que aquesta nova prestació ofereix als pacients i als professionals sanitaris de tot l’Estat espanyol durant la presentació d’aquesta nova prestació.

Aquesta novetat suposarà uns avantatges molt importants per als pacients de les Illes Balears, sobretot en qüestió de comoditat i seguretat: no hauran de recollir la medicació abans de viatjar a una altra comunitat on hi hagi interoperabilitat i evitaran acumular medicaments i així n’asseguraran una conservació correcta. Per altra banda, s’evitaran visites als centres de salut d’altres comunitats per obtenir les receptes.

A més, amb la interoperabilitat, es facilita la continuïtat assistencial dels malalts crònics i els professionals sanitaris disposaran d’informació sobre la dispensació efectuada als seus pacients a qualsevol comunitat autònoma.

És importar recordar als pensionistes que s’hagin de desplaçar a altres comunitats i recollir-hi medicació que han de demanar a la farmàcia el comprovant de la dispensació; així podran sol·licitar posteriorment el reemborsament del cost dels medicaments si han superat el límit mensual, ja que a la resta de l’estat no se’ls aplicarà el límit.

[Font: Conselleria de Salut. 25/06/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*26/06/2018 elglobal.net - Receta electrónica: Baleares ya es interoperable.
*26/06/2018 ultimahora.es Los ciudadanos de Baleares ya pueden retirar sus medicamentos en farmacias del resto del país.
*25/06/2018 diariodemallorca.es - Los baleares ya pueden retirar sus fármacos en 14 de las 17 comunidades con su tarjeta.
*25/06/2018 mallorcadiario.com - La tarjeta sanitaria de Balears permite desde hoy retirar medicamentos en toda España.
*25/06/2018 arabalears.cat - Els balears ja poden fer ús de la recepta electrònica fora de les Illes.

Notícies relacionades a Infosalut
*13/04/2018 - Reunió a l'IB-Salut sobre la interoperabilitat de la recepta electrònica.