Categoria: Cicles formatius i universitat

Augment del pressupost de la UIB per al 2018, gràcies a la inversió de l'edifici de Ciències de la Salut i els estudis de Medicina

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears (UIB) va aprovar, en sessió ordinària, el pressupost per a l’exercici 2018, que ha estat ratificat pel Consell Social. El total del pressupost de la UIB per a 2018 serà de 102.581.526,25 euros, enfront dels 93.519.926,82 euros de l’exercici anterior.

Aquest increment es deu, majoritàriament, a la construcció del nou edifici interdepartamental. El finançament d'aquesta nova infraestructura al campus universitari, que allotjarà els estudis de Ciències de la Salut, serà a través del programa operatiu FEDER. Sense aquesta partida extraordinària i puntual, de 6.900.000 euros, el pressupost de la Universitat seria de 95.681.526,25 euros.

Aquest pressupost ha estat possible gràcies a la millora de la transferència nominativa que la Universitat percebrà del Govern de les Illes Balears, que creix un 6,7 %, sense tenir en compte el finançament pluriennal dels estudis de Medicina. Si s'inclouen els 554.877,99 euros que es reben enguany per als estudis de Medicina, l’augment és del 7,5 %, i es consolida el canvi de tendència dels darrers anys.

En resum, quant a ingressos i despeses, el pressupost de 2018 suposa un augment de les partides destinades a les persones: alumnes, personal d'administració i serveis i personal docent i investigador.

Així, cal destacar que, per quart any consecutiu, no augmenten els preus públics de les matrícules del curs 2018-19, i que, clarament, s’aposta per les millores del PDI i del PAS, la recerca, la transferència, la internacionalització de la UIB, la projecció cultural, la millora del campus, l’ajut als alumnes amb dificultats econòmiques i als alumnes amb necessitats educatives especials i l’Administració electrònica. Destaca, també, l’esforç inversor del Govern a través dels fons FEDER per a la construcció de l'edifici interdepartamental, que es destinarà als estudis de Ciències de la Salut.

[Font: Universitat de les Illes Balears. 20/12/2017]

[Foto: UIB]

Notícies relacionades a Infosalut
*02/07/2018 - Aprovada la primera passa per a la construcció del nou edifici interdepartamental de la UIB.
*23/03/2018 - 1.514 estudiants de les titulacions de Ciències de la Salut faran pràctiques en els centres sanitaris de la xarxa pública de Balears.