Categoria: Formació continuada

La Dra. Molina de l’Hospital de Manacor parla de "Salut mental de la dona al llarg de la vida" al Col·lectiu de Dones de Llevant

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Dra. Rosa Molina, cap del servei de Psiquiatria de l’Hospital de Manacor va pronunciar una conferència titulada "Salut mental de la dona al llarg de la vida" que s’engloba dins el cicle de conferències que ha organitzat el Col·lectiu Dones de Llevant amb motiu de l’homenatge a les "Dones sanitàries".

La conferència de la Dra. Molina es va dur a terme a l’espai social, educatiu i cultural Na Camel·la, el dimarts, dia 18 de març de 2014. La conferència va ser presentada per la presidenta del col·lectiu, Antònia Matamalas.

La cap de servei de Psiquiatria de l’Hospital va fer una introducció a la salut mental de la dona al llarg de les tres etapes més conegudes: adolescència, edat adulta i gent major. Molina va comentar que els problemes més importants per a les adolescents són els relacionats amb l'anorèxia, la bulímia i tots aquells relacionats amb la imatge física. Per altra banda, la salut mental a l’edat adulta se centra sobretot en els quadres de depressió i alteracions relacionades sobretot amb la problemàtica que suposa compaginar la vida familiar amb la vida laboral. Les dones més majors, a partir dels 65 anys, que és l’edat de jubilació, tenen altres problemes com ara els relacionats amb la salut física, els quals també provoquen problemes a nivell mental. Finalment, la Dra. Molina va fer referència al trauma que suposa per a la majoria de persones la por a la mort. En aquest sentit, va apuntar que el més important per a tots és tenir presents una sèrie de pautes i consells per tenir una bona salut mental, entre els quals va destacar:

  • Ser positiu

  • Viure el present

  • Fer exercici físic

  • Gaudir de les "petites coses" de la vida

  • Tenir cura de les persones del nostre entorn

Seguidament es va obrir un torn de preguntes que va resultar molt positiu per a tots els assistents.

[Font: Hospital de Manacor. 19/03/2014]