Categoria: Formació continuada

Setanta comares i infermeres actualitzen els seus coneixements durant la VII Jornada balear de lactància materna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

“Protegir la lactància materna: una responsabilitat compartida” és el lema de la Setmana europea de la lactància materna, que reivindica la implicació de tots els professionals i la societat civil per oferir suport a les mares lactants i als seus nadons. Les professionals aborden qüestions com la lactància materna i la salut mental, la combinació de fàrmacs amb l’alletament o el dolor durant la lactància.

Setanta persones, majoritàriament infermeres especialistes obstètrica-ginecològiques i de pediatria, participaren, els dies 14 i 15 d'octubre, en la VII Jornada balear de Lactància Materna, que es va celebrar de forma simultània a Mallorca, Menorca i Eivissa.

Organitzada pel Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA), aquesta jornada respon al compromís de les professionals i del COIBA amb les especialitats infermeres i la seva actualització continua per poder donar les millors cures a les dones al llarg de tota la seva vida.

És una responsabilitat vital de salut pública promoure i recolzar la lactància materna en la comunitat per tots els beneficis que aporta. També ara, en aquests moments de pandèmia, es recomana l’alletament matern encara que la mare sigui positiva de COVID, ja que permet passar part dels anticossos a l’infant a través de la llet, i es produeix una doble protecció per la mare i el bebè. Per altra banda, en l'àmbit emocional, les circumstàncies de solitud, por i aïllament social derivades de la COVID fan encara més necessari que mai el suport i l’acompanyament a les mares per part dels professionals i dels grups d’ajuda entre iguals.

També per a la salut mental i el benestar emocional és molt positiva la lactància materna, que comporta la secreció d’hormones com la prolactina o l’oxitocina, que ajuden a reduir l’ansietat i a millorar l’estat emocional de la mare. 

[Font: COIBA. 14/10/2021]

[Foto: myllissa / Breastfeeding / CC BY­ND 2.0]

Calendari de formació