Categoria: Formació continuada

El personal d'infermeria de l'Hospital General Mateu Orfila s'ha format en cures intensives als nounats a l'Hospital Universitari Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El personal d’infermeria de la planta de Pediatria de l’Hospital General Mateu Orfila ha completat la seva estada formativa d’una setmana a l'Hospital Universitari Son Espases per tal d'actualitzar els seus coneixements i aprendre noves tècniques de cures intensives als nounats. De manera rotatòria, un total de deu professionals s’han desplaçat a l’hospital de referència per conèixer els treballs, les tècniques i els materials que s’utilitzen a l’UCI neonatal amb l’objectiu d’aplicar aquests coneixements en l’atenció que es presta als nounats que necessiten ser traslladats a Palma durant les hores que transcorren des de l’infantament fins a l’evacuació.

Segons explica la supervisora d’infermeria, Virgínia Vivanco, l’experiència ha estat molt positiva per l’excel·lent acollida del personal de l’UCI Pediàtrica de Son Espases i per les facilitats i el suport prestats pel gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Manuel Yebra, pel director d’Infermeria, Jordi Ballester, i pel cap del Servei de Pediatria, el Dr. Gabriel Moreno. La motivació dels professionals que han participat en aquest programa —que han hagut de sufragar una part de les despeses— també ha estat un factor imprescindible per poder dur a terme aquesta iniciativa, els resultats de la qual ja s’estan aplicant: s’han implementat nous protocols d’atenció als nounats i s’han incorporat nous materials, i també s’ha guanyat confiança i seguretat a l’hora d’atendre els nounats que han de romandre unes hores amb cures intensives, gràcies a l’aprenentatge de tècniques com la canalització d’un catèter central epicutani o la ventilació mecànica, entre d’altres. “La nostra estada a Son Espases també ens ha servit per comprovar la bona feina que feim a Menorca en temes com la lactància materna”, comenta Vivanco. 

El Servei d’Infermeria de Pediatria organitzarà sessions formatives per compartir els coneixements amb els companys que, per motius personals i familiars, no han pogut participar en aquest programa d’intercanvi amb Son Espases. Per la seva part, el director d’Infermeria, Jordi Ballester, valora molt positivament l’experiència per l’oportunitat de formació i reciclatge dels professionals i confia que sigui un primer pas per propiciar accions similars amb altres serveis de l’Hospital.

[Font: Àrea de Salut de Menorca. 16/09/2014]

Calendari de formació

Mai   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31