Categoria: Formació continuada

L’Hospital Comarcal d’Inca acull el VIII Congrés de la Societat Balear d’Aparell Digestiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Sala d’Actes de l’Hospital Comarcal d’Inca serà l’escenari del pròxim Congrés de la Societat Balear d’Aparell Digestiu (SBAD), que enguany celebra la vuitena edició. Es preveu que la trobada, que tendrà lloc els dies 24 i 25 d’octubre de 2014, reunirà més de mig centenar de professionals de la sanitat de les Illes Balears que treballen en aquesta especialitat mèdica.

Amb una periodicitat anual, la Societat Balear d’Aparell Digestiu impulsa aquesta activitat, entre els objectius de la qual es troba institucionalitzar un espai de reunió on els professionals de la medicina i de la infermeria puguin obtenir coneixements i intercanviar opinions sobre les darreres novetats i actualitzacions que experimenten el diagnòstic, l’abordatge i el tractament de les patologies relacionades amb l’aparell digestiu. Així mateix, en el congrés participaran ponents de prestigi oferint ponències magistrals i també es donaran a conèixer els resultats dels darrers i més innovadors estudis sobre aquesta matèria.

La Direcció de la Societat Balear d’Aparell Digestiu organitza aquest congrés per contribuir a la necessària actualització periòdica que ajuda a mantenir la capacitació professional dels especialistes hospitalaris que treballen en aquest àmbit. A més, la convocatòria es dirigeix a professionals de la medicina i de la infermeria que exerceixin en altres àmbits de la sanitat, però que estiguin interessats a renovar els coneixements sobre les afeccions relacionades amb l’aparell digestiu.

Temes destacats

En aquesta vuitena edició, algunes de les ponències seran les següents: “Divulgación de los resultados del programa piloto de investigación para el diagnóstico precoz del cáncer colorrectal”, a càrrec del Dr. José Reyes; “Actualización en el manejo de la pancreatitis aguda”, impartida pel Dr. Juan Antonio Lucero, de l’Hospital Can Misses; i “Descripción del papel de la enfermería en el manejo de la enfermedad inflamatoria intestinal”, exposada per les infermeres Zuriñe Alonso, de l’Hospital Universitari Son Espases, i Susana Barona, de l’Hospital de Manacor. A més, el programa inclou altres matèries, com ara l’actualització en el tractament de les malalties hepàtiques o les darreres novetats sobre l’endoscòpia digestiva.

Així mateix, hi estan convidats el Dr. Fermín Mearin, de l’Hospital Quirón Teknon (Barcelona), que presentarà la ponència “Ferroterapia endovenosa en enfermedades digestivas”, i el Dr. Francesc Balaguer, de l’Hospital Clínic (Barcelona), que oferirà una xerrada magistral amb el títol “Síndrome de poliposis serrada”.

[Font: Hospital Comarcal d’Inca. 29/10/2014]