Categoria: Formació continuada

Professionals de la psicologia d'emergències del COPIB es formen per intervenir en crisi amb col·lectius conflictius i vulnerables

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els dies 3 i 4 de febrer es va impartir una formació presencial al Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB), per donar a conèixer les característiques i les peculiaritats de la 'intervenció en crisi amb col·lectius conflictius i persones vulnerables'.

La formació va ser a càrrec de la psicòloga Lourdes María Fernández Márquez, experta en Psicologia d'Emergències acreditada pel COP i membre de la Xarxa Nacional d'Atenció a Víctimes de Terrorisme.

Durant els dos dies en què es va desenvolupar la formació, les tretze persones assistents varen aprendre de forma pràctica a proporcionar la millor assistència possible al col·lectiu més necessitat en una situació de crisi o emergència: persones amb problemes de salut mental, drogodependents, persones sense llar, gent gran, víctimes d'explotació i prostitució, col·lectiu LGTBIQ+, menors, etc.

Fernández va explicar de forma magistral com intervenir, què fer i què no fer, i va mostrar també com identificar i prevenir possibles conflictes que poden sorgir en situacions difícils, distingint la violència per causes somàtiques, psíquiques o reactives.

Finalment, l'especialista va ensenyar a les/els professionals inscrites/s al curs a desenvolupar habilitats per establir la relació d'ajuda amb persones alterades o amb patologies que en un moment de crisi poden desencadenar un desordre conductual o respostes agressives.

[Font: COPIB. 09/02/2023]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]