Categoria: Formació continuada

Més de 200 professionals es reuneixen a Son Llàtzer per celebrar les XIII Jornades Nacionals d’humanització d’hospitals per a infants

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les XIII Jornades Nacionals d’Humanització d’Hospitals per a Infants van tenir lloc el passat dia 21 d'abril a la sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Llàtzer.

Més de 200 professionals entre infermeres, comares, auxiliars d’infermeria, pediatres, famílies, etc., han compartit experiències sobre la humanització de la cura, la humanització dels espais, el llenguatge verbal de les emocions i les eines per a l’autocura. 

La trobada va estar coorganitzada per la Comissió d’Humanització de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, de l'Hospital de Manacor i el Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de les Illes Balears (COIBA).

Aquesta trobada va permetre intercanviar coneixements i experiències sobre la humanització de les cures als infants, la humanització dels espais en els quals s'atén a les famílies i com cuiden els cuidadors, tant si són familiars com professionals.

Durant la trobada es va recordar que el Pla d’Humanització 2022-2027 ha de permetre canviar el model d’atenció sanitària per donar resposta a les necessitats de cada persona i facilitar les eines adequades perquè cadascú pugui prendre decisions compartides sobre el seu propi procés.

El Pla inclou línies d’actuació clares, dirigides a fomentar la participació dels ciutadans, a informar de manera efectiva, a afavorir espais saludables i, molt important, a crear una cultura i estructura d’humanització en l’organització, en la qual també es cuidi dels professionals.

Finalment, es varen lliurar els premis a les millors comunicacions i pòsters de la jornada, patrocinats pel Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de les Illes Balears (COIBA). El Col·legi també va dur a terme les funcions de comitè tècnic de les Jornades. 

Consulta aquí el Pla d’Humanització 2022-2027.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 21/04/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]