Categoria: Formació continuada

L’Hospital de Manacor organitza la I Jornada de Residents de Ginecologia i Obstetrícia de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital de Manacor ha estat el referent per als metges residents de les Illes Balears per la realització de la I Jornada de Residents de Ginecologia i Obstetrícia. En aquest sentit, ha estat fonamental la tasca del Dr. Javier Agüera, responsable de la Unitat Docent MIR/IIR de l’Hospital de Manacor i tutor de residents de ginecologia des de fa uns anys.

El Dr. Agüera explica que es tracta de la primera iniciativa d’aquest tipus per a residents d’especialitats mèdiques a la nostra comunitat autònoma. L’objectiu és posar en comú els problemes i les inquietuds que afecten els metges residents d’obstetrícia i ginecologia, i per això a la Jornada han aportat la seva opinió no només els residents, sinó també els tutors dels residents dels tres hospitals com a responsables directes de la seva formació: el Dr. Javier Barrés i la Dra. Antonia Roig, tutors de Son Llàtzer; la Dra. Londa Michailova, tutora de Son Espases; el Dr. Manuel Usandizaga, cap de servei de Son Espases, i el Dr. Javier Agüera, tutor de residents i cap d’estudis de l’Hospital de Manacor. Així mateix, també hi han participat el Dr. Miguel Guerrero, adjunt de ginecologia de l’Hospital Can Misses, i la Dra. Cristina Cantó, adjunta de ginecologia de l’Hospital Son Llàtzer, que varen acabar el període de residència l’any passat i han relatat la seva experiència en la incorporació al món laboral i a la pràctica clínica després de la formació.

D’altra banda, atès que la Jornada ha estat patrocinada per la Societat Balear de Ginecologia i Obstetrícia (SBGO), també han participat a la taula rodona el Dr. Pep Vidal i els doctors Martí Mascaró, Margarita Torres i Catalina Serra, president i equip directiu —respectivament— de la SBGO, que engloba tots els especialistes en obstetrícia i ginecologia de les Illes Balears.

La Jornada s'ha dividit en dues parts. Després de l’acte d’obertura, a càrrec del Dr. Bernardo García de la Villa, director mèdic de l’Hospital de Manacor, i del Dr. Fernando Ros, responsable de formació sanitària especialitzada del Servei de Salut, s'ha donat pas a les ponències dels tutors. La Dra. Londa Michailova, tutora de residents d’aquesta especialitat adscrita a l’Hospital Universitari Son Espases, ha parlat de "La salud de las mujeres vs. demandas del mercado: la visión de nuestra especialidad". Ha seguit la intervenció del Dr. Javier Barrés, tutor de residents de ginecologia i obstetrícia de Son Llàtzer, titulada "Nuevos retos en la formación sanitaria especializada". Finalment, ha tancat aquesta part de la Jornada el Dr. Javier Agüera amb la ponència "Perspectivas en la formación en obstetricia y ginecología".

Després de la taula rodona i de la ronda de preguntes, els residents i els exresidents han tingut el seu torn d’intervencions, entre les quals ha destacat la del Dr. Miguel Guerrero Vela, actualment adjunt al Servei de Ginecologia de Can Misses, però que va completar el període de residència a l’Hospital de Manacor, qui ha presentat la ponència "La visión del especialista recién acabado: ¿estoy preparado?". I per afrontar el darrer pas de les residents del quart any, han parlat Andrea Alegre García, de l'Hospital Universitari Son Espases, i Magdalena Gelabert, de l’Hospital de Manacor.

[Font: Hospital de Manacor. 28/10/2014]