Categoria: Formació continuada

L’Hospital de Manacor organitza les III Jornades d’Infermeria en Ostomies

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital de Manacor ha acollit la tercera edició de les Jornades d’Infermeria en Ostomies, dedicades a les cures integrals dels pacients ostomitzats, que ha comptat amb una assistència massiva de professionals de la infermeria i d’auxiliars d’infermeria, i també de professionals mèdics.

L’objectiu principal de les Jornades és adquirir coneixements pràctics, habilitats i actituds —i aprofundir-hi— relacionats amb els diversos aspectes que afecten les ostomies i les cures que requereixen. Aquestes Jornades han suposat, doncs, conèixer d’una manera multidisciplinària el que suposen les ostomies, i sobretot què cal fer per millorar la qualitat de vida dels pacients. S’hi han tractat diferents aspectes, com ara les cures d’infermeria dels pacients ostomitzats, el tractament mèdic del càncer colorectal i de la bufeta urinària, i l’anatomopatologia dels sistemes digestiu i urinari.

Durant la presentació de les Jornades, la infermera i supervisora de la Unitat d’Hospitalització Tercera, Lucía Pereyra, ha explicat que una ostomia és la derivació quirúrgica d’una víscera —generalment l’intestí o les vies urinàries— perquè aflori a la pell en un punt diferent de l’orifici natural. També ha remarcat que cada any es fan una seixantena d’ostomies a l’Hospital de Manacor i que és molt important que, a més del tractament, es coneguin les implicacions psicosocials que suposen per als pacients. Així mateix, ha recordat que l’Organització Mundial de la Salut afirma que la qualitat de vida és el més important per aquests pacients, que fan front a unes dificultats i uns obstacles en el camí cap al benestar dels quals el personal sanitari ha tenir molta cura.

[Font: Hospital de Manacor. 30/10/2014]

Calendari de formació

Mai   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31