Categoria: Formació continuada

La Unitat de Codificació d’Eivissa tracta d’unificar criteris en els informes d’alta

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

25 professionals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera han assistit a la sessió "Informe d'alta: Una eina de comunicació", impartida per Amparo Gimeno, responsable de la Unitat de Codificació. La sessió ha posat de manifest la importància de l'informe d'alta, com un element clau per identificar la qualitat dels serveis i per quantificar l'eficàcia i eficiència de l'organització.

Per Amparo Gimeno, la incorporació constant de professionals ens obliga a unificar criteris en la redacció de l'informe d'alta. Aquest ha d'estar emplenat amb el màxim de diagnòstics i procediments. L'informe d'alta és a més una eina de comunicació que té diferents receptors: el primer, el pacient i la seva família, paral·lelament, els facultatius de qualsevol especialitat, d'Atenció Primària, del Servei d'Urgències, i evidentment, per als codificadors.

Segons Amparo Gimeno, l'informe d'alta és una unitat bàsica d'informació, que resumeix cada procés assistencial del pacient i que ha de ser únic, clar, amb ítems imprescindibles i comuns, reflex de les patologies agudes i cròniques, amb els procediments realitzats, més el tractament.

A la sessió també s'han tractat temes de gestió, com el Conjunt Mínim Bàsic de Dades (CMBD), el registre poblacional que recull informació sobre les patologies desenvolupades en centres sanitaris, i que a través d'agrupadors GRD, té com a objectiu la comparació entre hospitals, mesurant-ne la complexitat, eficiència i qualitat assistencial, incloent-hi l'obtenció de dades per epidemiologia i com a instrument d'informació de costos.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 25/11/2014]

Calendari de formació