Categories: Formació continuada, Institucions sanitàries

La Consellera de Salut visita el nou espai formatiu d’atenció primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La creació d’aquest espai destinat als professionals de l’atenció primària és una aposta per millorar-ne la capacitat resolutiva, amb l’oferta general de cursos i també amb la dotació de nous equips per al diagnòstic i la formació continuada necessària per integrar el seu maneig en la pràctica clínica diària.

El nou espai formatiu disposa de tres aules:

  • Una aula multifuncional amb espais docents equipats i d’altres on se simulen consultes. 
  • Una aula específica on s’imparteix formació en ecografia, amb set estacions ecogràfiques dotades cadascuna amb una llitera i ecògraf. En el cas de l’ecografia clínica es tracta d’una formació en la qual les Illes Balears són pioneres en l’àmbit estatal. És molt innovadora i suposa un salt qualitatiu en la millora de la capacitat resolutiva d’atenció primària amb un mínim d’un ecògraf en funcionament per cada centre de salut.
  • Hi ha una tercera sala que acollirà la futura aula de simulació amb observadors, control i simulació.

Aquest gran espai permet ampliar l’oferta formativa d’atenció primària. De fet, al llarg de 2023 s'ha impartit formació a 439 professionals d’atenció primària. Els cursos s’han centrat en diferents temes com ara tabaquisme, exploració física en infermeria, educació per a la salut, úlceres o diferents modalitats d’ecografia clínica —bàsica, avançada, urològica, d’esquena, tiroides, urgències o punció ecoguiada.

Des del mes de gener d’enguany s’han format un total de 245 professionals en qüestions com tallers d’atenció a la cronicitat, detecció de violència de gènere o sexualitat femenina en la consulta amb la comare, entre d’altres.

El nou espai formatiu suposa una aposta important per la formació i la millora de la capacitat resolutiva dels professionals, una eina més per fer l’atenció primària més propera, accessible i resolutiva.

[Font: Conselleria de Salut. 12/04/2024]

[Foto: Conselleria de Salut]