Categoria: Formació continuada

224 especialistes van assistir a les IX Jornades de Pneumologia d'Eivissa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Del 7 al 9 de maig es van celebrar, a l'hotel Torre del Mar, les IX Jornades de Pneumologia d'Eivissa. Durant tres dies, experts de reconegut prestigi internacional es van reunir en una trobada que en la seva novena edició es consolida com unes jornades de gran interès científic. Així ho demostra l'alta participació, que enguany va comptar amb 224 especialistes inscrits, i que no para de créixer any rere any.

Les jornades van ser organitzades pel Servei de Pneumologia de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i van comptar amb la col·laboració de la Societat Balear de Pneumologia, AIRE (Associació Illenca de Respiratori), el reconeixement científic de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) i amb l'acreditació de la Comissió de Formació Continuada de les Illes Balears.

Les jornades van començar amb la conferència inaugural "Patologia oftalmològica per tabaquisme", a càrrec del cap d'Oftalmologia de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, el Dr. Javier Fernández, a les 20.00 h. Abans, a les 19.30 h, va tenir lloc l'acte inaugural que va obrir oficialment les IX Jornades de Pneumologia i que va comptar amb la presència del president del Consell d'Eivissa, Vicent Serra, del gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Ignasi Casas, a més de la presidenta de SEPAR, Inmaculada Alfageme, i la presidenta d'AIRE, Isabel Mir.

Els principals temes de la trobada van ser MPOC (Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica), tabaquisme, amb especial atenció a les noves formes de consum de tabac, i tuberculosi.

Aquesta edició va comptar, un cop més, amb la participació de reconeguts experts a nivell mundial com el Dr. Bartomeu Celli, expert en MPOC, professor de Medicina a la Universitat de Harvard i membre de la Divisió de Medicina Pulmonar i Cures Crítiques a l'Hospital Brigham and Women de Boston; el Dr. Álvar Agustí, director de l'Institut del Tòrax de l'Hospital Clínic de Barcelona; ​​el Dr. José Antonio Caminero, delegat de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en tuberculosi per a Amèrica Llatina; el Dr. Manuel García Cosío, de la Universitat McGill de Mont-real (Canadà) o la Dra. Marina Saetta, de la Universitat de Pàdua (Itàlia), entre d'altres.

Les jornades van comptar amb 28 ponents provinents de serveis de Pneumologia de tot Espanya. Hi va haver 4 taules d'experts, 3 conferències i un taller de radiologia toràcica.

El Dr. Cascales, coordinador de les Jornades, va destacar l'excel·lència tant dels programes com dels ponents, veritables autoritats en la dues matèries que s'han tractat en aquesta edició, la qual cosa permet any rere any consolidar aquestes jornades a nivell nacional.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 13/05/2015]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Calendari de formació

Octubre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31