Categories: Formació continuada, Bibliosalut

Avaluació de l’oferta formativa de 2014 de Bibliosalut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’any 2014 Bibliosalut va organitzar i impartir 12 cursos i 54 sessions sobre documentació científica.

Un total de 126 alumnes van assistir als cursos de Bibliosalut a Mallorca, Menorca i Eivissa. Això va suposar un 70 % d’ocupació de les 180 places que s’oferien. Només es van haver de cancel·lar dos cursos a Maó per manca d’inscripcions.

Així mateix, 767 professionals sanitaris van assistir a les sessions del Servei de Formació d’Usuaris de Bibliosalut sol·licitades pels diferents serveis i departaments dels centres del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears. Totes aquestes activitats van suposar un total de 89 hores de formació sobre els recursos i/o el funcionament de Bibliosalut.

En concret, l’any 2014 van sol·licitar sessions els serveis de Ginecologia, Urologia, Pediatria, Dermatologia, Anestesiologia, Anàlisis Clíniques i Infermeria d’Urgències de l’Hospital Universitari Son Espases; els serveis de Neurologia, Nefrologia i els coordinadors d’Infermeria de l’Hospital Son Llàtzer; les Gerències del 061 de Mallorca, Menorca i Eivissa; els centres de salut de Mallorca (Manacor, es Rafal Vell, Son Pisà), el SUAP i el Gabinet Tècnic d’Atenció Primària; la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears; l’Hospital Mateu Orfila; l’Hospital Can Misses i els centres de salut d’Eivissa (Sant Antoni i Can Misses).

A tots els assistents a les activitats formatives se’ls va enviar una enquesta de satisfacció i aquests són els resultats obtinguts (nota mitjana sobre 10):

Cursos

Sessions

Objectius docents coberts

9

8

Aprofitament dels continguts

8

8

Mètode docent

9

8

Participació dels assistents

9

7

Disposició al diàleg del docent

9

9

Capacitat per mantenir l'interès per part del docent

9

9

Nivell de coneixements del docent percebuts

9

9

Qualitat dels materials de suport

9

8

Oferta formativa de Bibliosalut

9

8

Nota mitjana

8,8

8,2

índex de participació en l’enquesta de satisfacció

53 %

20 %

Pel que fa a la durada de tres hores dels cursos, el 69 % de l’alumnat considera que són suficients. Per contra, el 29 % considera que s’hauria d’ampliar el nombre d’hores. D’altra banda, un 2 % creu que es podria reduir. Pel que fa a les sessions, aquestes dades no varien gaire, un 61 % considera que la durada d’una hora de les sessions és suficient, mentre que el 33 % considera que es podria ampliar i un 6 % que es podria reduir.

La dada més significativa és que el 100 % dels alumnes que han respost a l’enquesta de satisfacció, en el cas dels cursos, i el 97 %, en el cas de les sessions, afirma que recomanaria l’activitat en què ha participat.

[Font: Bibliosalut. 02/06/2015]

[Foto: Infosalut]