Categoria: Formació continuada

El dia 17 de juny se celebrarà una jornada sobre vacunació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El dia 17 de juny de 2015 es durà a terme la jornada El futur de la vacunació: Certeses i evidències. Aquest acte tindrà lloc al Carrer Can Campaner, 1, de Palma.

La utilització de la vacunació per a la prevenció de les malalties és una de les activitats més consolidades en Salut Pública, i la primera premissa a avaluar és l'evidència amb què es compta sobre l'eficiència, l'efectivitat i la seguretat de la vacuna i la situació de la malaltia a la comunitat.

A la jornada s'intentarà fer una reflexió sobre el punt on som i cap on anem, en matèria de vacunació, tant infantil com d'adults. També s'incidirà en alguns dels programes de vacunació que la Conselleria de Salut considera estratègics d'iniciar o reforçar.

Així doncs, la jornada estarà formada per una primera part dirigida a programes de vacunació i l'evidència que els suporta; una segona, adreçada a programes específics de nova implantació a les Illes Balears, com és la vacunació contra el VPH en dones conitzades o ja implantats com la vacunació antigripal, però focalitzat en una població ben definida i amb característiques molt específiques, les embarassades; i, finalment, una reflexió sobre el futur de les vacunacions.

Aquesta jornada va dirigida a professionals sanitaris de Medicina Preventiva i Salut Pública, Pediatria, Ginecologia i Obstetrícia, Medicina Familiar i Comunitària, Infermeria, Infermeria Obstetricoginecològica i altres professionals sanitaris que treballen en l'àmbit del control de les malalties transmissibles.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Conselleria de Salut]