Categoria: Formació continuada

La Fundació Banc de Sang i Teixits participa en un congrés de la SETS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB), adscrita a la Conselleria de Salut, ha participat en el 26è Congrés de la Societat Espanyola de Transfussió Sanguínea i Terapia Cel·lular (SETS).

Els tècnics de la FBSTIB han exposat al congrés els treballs sigüents:

  • "Validació interna del mesurador d'hemoglobina per a la determinació d'hemoglobina capil·lar en donants de sang". Aquest treball explica el procediment intern de validació d'un instrument de mesura previ a la seva implantació en rutina.
  • "Els nens de 10 a 12 anys de Balears aprenen la importància de la donació de sang", en format pòster. Es refereix al nou Programa educatiu sobre donació de sang dirigit als alumnes de 5è i 6è de Primària de les Illes Balears.
  • "Les enquestes a donants de sang amaguen solucions". És un estudi sobre la informació que s'obté en les enquestes realitzades a les persones que acudeixen a donar sang.

També es varen presentar comunicacions orals, una d'elles realitzada pel director del Banc de Sang, Dr. Enrique Girona, sobre la malaltia de Chagas, en què es conclou l'existència del risc de transmissió de la malaltia de Chagas en la transfusió de plaquetes.

Aixímateix, la Fundació va presentar una síntesi de l'activitat del sistema d'hemovigilància espanyol en els últims 10 anys i la Guia sobre transfusió de components sanguinis i derivats plasmàtics.

[Font: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 17/06/2015]

[Foto: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears]

Calendari de formació

Gener   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31