Categoria: Formació continuada

L'Hospital Comarcal d'Inca organitza un taller de ioga per a pacients oncològics i per als seus familiars

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Per segon any consecutiu, l'Hospital Comarcal d'Inca ha organitzat un taller de ioga adreçat a pacients oncològics i als seus familiars. Enguany hi participaran 15 persones, que setmanalment faran aquesta activitat en sessions d'una hora en un espai del Palau Municipal d'Esports d'Inca cedit per l'Ajuntament. L'activitat estarà guiada per dues monitores experimentades que hi col·laboraran de manera totalment altruista.

Aquest taller ha estat presentat per la gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca, Soledad Gallardo, i el batle del municipi, Virgili Moreno, acompanyats del director assistencial de l'Hospital, Carles Recasens; el regidor d'Esports, Gori Ferrà; el cap del Servei d'Oncologia, Onofre Pons; la psicooncòloga i responsable de l'activitat, Mònica Martí; a més de les dues monitores, Cati Perelló i Sara Guerra.

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Comarcal d'Inca ha organitzat aquest taller, que constitueix un recurs addicional perquè els pacients puguin fer front a l'impacte psicosocial de la malaltia i complementar el tractament mèdic de la neoplàsia. L'objectiu general és millorar la qualitat de vida dels malalts oncològics i dels seus familiars durant el procés de la malaltia, tant si estan en la fase activa de tractament com si aquest ja ha acabat, però el nivell d'ansietat encara està clínicament alterat. Aquesta millora s'aconsegueix fent exercicis guiats de relaxació profunda, de respiració i d'estirament molt suaus i amb una meditació curta. Uns altres objectius d'aquesta activitat són prevenir l'aïllament que en ocasions la malaltia genera, reduir els nivells d'ansietat i combatre l'insomni, entre d'altres.

El procés de selecció dels participants es du a terme per mitjà de la valoració de la psicooncòloga del Servei d'Oncologia, Mònica Martí, amb criteris d'inclusió terapèutics: fa dues avaluacions —una abans del tractament i una altra després— amb qüestionaris a fi d'avaluar els beneficis en diferents aspectes, com ara l'insomni o l'ansietat.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 26/10/2015]

[Foto: IB-Salut]