Categoria: Formació continuada

Son Espases ha organitzat una jornada sobre el rol de les infermeres i els reptes de futur

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció d'Infermeria de l'Hospital Universitari Son Espases ha organitzat una jornada sota el títol "Les infermeres: una força per al canvi" amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria. En la jornada, que ha comptat amb la presència de més de dos-cents professionals, s'ha analitzat i debatut sobre el rol actual de les infermeres i del seu lideratge com a agents transformadores i compromeses amb un canvi de model assistencial, amb els ciutadans i amb la sostenibilitat del sistema sanitari.

La infermeria és una professió poderosa per inspirar canvis positius: fomenta la pràctica basada en el coneixement científic, promou entorns de treball de qualitat i potencia aspectes com ara la innovació, la recerca, la creativitat i el lideratge, per tal de donar respostes adequades a les demandes exposades pels ciutadans.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha inaugurat la jornada i ha destacat la tasca tan important i necessària de les infermeres en una societat que està en canvi constant, i ha afegit que el repte de les administracions és adaptar-se a les noves necessitats. En aquest sentit, ha dit que "la cronicitat ens obliga a redefinir el model assistencial i a adaptar les infraestructures, les tecnologies i el coneixement a la nova situació". La consellera ha acabat la intervenció agraint la invitació i encoratjant el col·lectiu d'infermeria perquè "és una peça important per garantir un sistema sanitari eficaç i sostenible".

A la jornada també han assistit la gerent de l'Hospital Universitari Son Espases, María Dolores Acón; el director d'infermeria, Luis Mariano López; la subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitaria, Salut Mental i Malalties Poc Freqüents del Servei de Salut, Angélica Miguélez, i la presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears, Rosa Maria Hernández, entre d'altres representants del món docent i assistencial.

En la primera taula rodona s'ha debatut sobre l'atenció a la cronicitat i el necessari canvi del model assistencial. Hi han participat Daniel Aníbal García, president de la Federació Espanyola d'Hemofília; Rosana Goñi, infermera de pràctica avançada de la UCI de la Clínica Universitaria de Navarra, i Joan Carles March, director de l'Escola Andalusa de Salut Pública.

En la segona taula rodona, titulada "Competències i desenvolupament professional per a la sostenibilitat", hi han participat una cuidadora i un pacient expert, que han explicat les seves experiències personals.

Amb motiu del Dia internacional de la Infermeria també s'han repartit punts de llibre entre els pacients hospitalitzats, que incideixen en el compromís del personal d'infermeria amb la seguretat dels pacients: prevenció de les caigudes, prevenció d'infeccions nosocomials, prevenció d'errors de comunicació entre professionals i identificació correcta de pacients abans d'administrar-los qualsevol tractament.

Així mateix, la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha organitzat una diada especial de donació de sang al centre hospitalari de referència de les Illes Balears.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 12/05/2016]

[Foto: IB-Salut]

Calendari de formació

Octubre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31