Categoria: Formació continuada

Primer encontre de zeladors a l'Hospital Universitari de Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat 28 d'octubre es va realitzar a l'Hospital Universitari de Son Espases el primer encontre de zeladors i de responsables de zeladors. A la trobada hi van participar un bon nombre de zeladors de l'Hospital de Manacor.

Robert Garcia i Pere Grimalt, zeladors de l'Hospital de Manacor, van presentar la ponència "El zelador sanitari: present o futur?", en la qual van destacar la necessitat de regular d'una vegada per totes una formació reglada per a la categoria professional de zelador. Aquest tema va ser el protagonista principal de les ponències dels hospitals de Son Llàtzer i de Son Espases i va quedar clar que, ara mateix, és una preocupació cabdal i prioritària que s'ha d'abordar de manera urgent.

L'acte va ser presentat pel cap de Personal Subaltern de l'Hospital Universitari de Son Espases, Juan Antonio Robles, i pel coordinador de Recursos Humans de zeladors i conductors, Mateu Gelabert.

Per part de la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern Balear es va presentar la conferència "La qualificació professional del zelador". El director de l'Institut de Qualificacions Professionals de les Illes Balears, Joan Antoni Sancho, va clarificar una mica el camí a seguir per arribar a aconseguir uns estudis reglats.

Es va acabar la trobada amb una taula rodona en què hi van participar els caps i responsables de tots els hospitals de Mallorca, Jaume Ferrer (Hospital Universitari de Son Espases), Patricia del Valle (Hospital d'Inca), Maria Robles i Germán Duran (Hospital Son Llàtzer) i Francesc Rosselló (Hospital de Manacor).

L'encontre va comptar amb la presència de la directora mèdica, la Dra. Yolanda Montenegro, que hi va assistir en nom de la directora gerent de l'Hospital Universitari de Son Espases, M. Dolores Acón Royo. A més, hi va intervenir el director de gestió de l'Hospital Universitari de Son Espases, José Lladó Iglesias, i va cloure l'acte la subdirectora de Recursos Humans, Ruth Martón Sobredo.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Hospital de Manacor. 02/11/16]

[Foto: Hospital de Manacor]