Categoria: Formació continuada

Jornada de portes obertes a l'Hospital Son Llàtzer amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El dia 12 de maig de 2017 va tenir lloc una jornada de portes obertes a l'Hospital Son Llàtzer amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Infermeria.

La jornada va comptar amb taules informatives i tallers, en què el personal d'infermeria dels serveis d'Endocrinologia, Cardiologia, Otorrinolaringologia i Digestiu, i també de l'Hospital de Dia Oncològic, van facilitar als pacients les claus per a una alimentació i un estil de vida saludables, a més d'estratègies per a l'adherència als tractaments.

Al vestíbul de recepció de Consultes Externes, infermeres dels serveis d'Urgències i Pediatria van impartir un taller sobre l'ús del desfibril·lador extern semiautomàtic i de com fer la reanimació cardiopulmonar bàsica.

D'altra banda, infermeres especialistes en salut mental van repartir llepolies creades pels pacients de la seva unitat en col·laboració amb el servei de cuina per fer ressaltar la importància de les relacions interpersonals com a base de les cures.

Els membres de la Unitat d'Hemodiàlisi van fer proves per comprovar el nivell de glucosa a la sang i van prende la tensió arterial a pacients i treballadors del centre a fi de donar pautes per a la cura de la salut dels ronyons.

Finalment, el personal de l'Àrea d'Hospitalització Maternoinfantil —a la qual pertanyen els serveis de Ginecologia, Obstetrícia, Pediatria i Neonatologia— van impartir als usuaris que van acudir aquest dia al centre hospitalari xerrades i tallers informatius sobre les pautes que cal seguir durant l'embaràs i la maternitat i sobre la cura dels nadons. Així mateix, hi hagué un col·loqui sobre la humanització de l'assistència, en el qual va participar l'Associació Sonrisas.

A la jornada, que va tenir un gran èxit de participació, hi van acudir el secretari general del Servei de Salut, Manuel Palomino; el director de Recursos Humans, Gabriel Lladó; el subdirector d'Atenció Hospitalària, Paco Cárceles, i el subdirector de Cures Assistencials i Atenció a l'Usuari, Carlos Villafáfila, que van estar acompanyats pel director gerent de l'Hospital, Francisco Marí, i per la directora d'infermeria, Ana María Pérez.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 12/05/2017]

[Foto: IB-Salut]

Calendari de formació

Març   2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31