Categoria: Formació continuada

L'Escola de Salut Pública de Menorca penja el cartell de complet per al curs IPAES, entre d'altres propostes acadèmiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Escola de Salut Pública de Menorca ha penjat el cartell de complet per al primer curs internacional d'epidemiologia avançada i estadística, que se celebrarà al Llatzeret de Maó, del 18 al 22 de setembre de 2017.

"International programme of advanced epidemiology and statistics causal inference course (IPAES)", és el nom de la trobada que reunirà a Menorca un total de 25 investigadors de l'àmbit de la salut, científics socials i estadístics, interessats a aplicar la inferència causal com a mètode d'estudi en entorns observacionals.

El curs consta de tres mòduls, que impartiran en anglès reconeguts professors internacionals: el Dr. Felix Elwert, professor associat de Sociologia i Ciències de la Salut a la University of Wisconsin-Madison; el Dr. Tyler VanderWeele, professor d'Epidemiologia a la Harvard T.H. Chan School of Public Health; i el Dr. Xavier Basagaña, professor associat de Recerca en Bioestadística a l'Institut de Salut Global de Barcelona.

L'IPAES no és l'únic curs que ha tancat la matrícula. Altres tres propostes de l'oferta acadèmica de la XXVIII edició de l'Escola de Salut Pública de Menorca 2017 també han tingut una gran demanda i han superat el número de places disponibles. Es tracta dels següents cursos: "Comunidad, participación e inclusión: cómo trabajar desde el modelo de activos"; "Salud pública para tod@s? Prácticas interdisciplinarias para una promoción de la salud que no deje a nadie atrás"; i "Introducción a la investigación cualitativa e investigación militante en salud: miradas para investigar relatos", que han registrat 30, 29 i 28 matrícules, respectivament.

En total, ara per ara, l'Escola de Salut suma ja uns 600 participants per a l'edició més extensa de la seva història en oferta acadèmica: amb 13 cursos, 12 trobades i un taller, i també en durada, ja que l'activitat s'amplia enguany a 8 dies (del 18 al 22 i del 25 al 27 de setembre) en el marc del Llatzeret del port de Maó, una joia de l'arquitectura menorquina amb 200 anys d'història. Justament el proper dia 1 de setembre es compleixen dos segles des de la posada en funcionament d'aquesta fortalesa que durant cent anys va servir de control sanitari del tràfic marítim, i on els vaixells havien d'aturar-se per passar quarantena per tal de garantir que passatgers i tripulants estaven lliures de malalties infeccioses.

El període d'inscripcions per assistir a l'Escola de Salut 2017 continua obert, tot i que ja queden poques places disponibles. En concret, encara s'admeten alumnes per al curs magistral que s'organitza conjuntament amb la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) sobre "Urban Health Research", que impartiran Manuel Franco, de la Universidad de Alcalá, i Usama Bilal, de la Johns Hopkins University; o el curs també en anglès "Challenges of systematic reviews in Public Health (complex) interventions and use of their evidence in 'real life' decision-making", a càrrec dels professors Dr. Antonio Rojas García i el Dr. Dylan Kneale, de la University College London, i l'Institute of Education, Eppi-Centre, d'Anglaterra, respectivament.

També hi ha disponibilitat per als cursos sobre malalties cardiovasculars; assistència sanitària en situacions de crisis; iniciatives de promoció de la salut comunitària des de les institucions a partir de les estratègies "Gente Saludable" (2008-2015) i "Barrios saludables", que promou l'Ajuntament de Madrid; estratègies de lideratge participatiu aplicades a la salut pública; controvèrsies entre alimentació i salut des del punt de vista de l'epidemiologia; un taller pràctic sobre com actuar per evitar que professionals que han patit un esdeveniment advers relacionat amb l'assistència sanitària es converteixin en segones víctimes; o un curs sobre la promoció de la salut en l'adolescència.

Pel que fa a les trobades d'aquesta XXVIII edició, només queda oberta la V Jornada d'Activitat Física i Salut, que organitza el Gabinet de Medicina Esportiva del Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració de l'Àrea de Salut de Menorca, i que enguany estarà dedicada a "Exercici físic i esport. És tot saludable?".

Podeu consultar la relació completa de cursos i trobades a la pàgina web de l'Escola.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Escola de Salut Pública de Menorca. 10/08/2017]

[Foto: Escola de Salut Pública de Menorca]

Notícies relacionades a Infosalut
*15/09/2017 - Bibliosalut organitza a Menorca REBISALUD 2017. IX Trobada anual de biblioteques virtuals de ciències de la salut.
*01/06/2017 - Presentació de la XXVIII edició de l'Escola de Salut Pública de Menorca 2017.