Categoria: Formació continuada

Més de 2.300 professionals participen en el 51è Congrés Nacional de la SEPAR que es va celebrar a Palma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) va celebrar el seu 51è Congrés Nacional a Palma, del 31 de maig al 3 de juny de 2018, al qual van assistir més de 2.300 professionals, especialistes en pneumologia, cirurgia toràcica, infermeria i fisioteràpia respiratòria i pediatria.

Borja García-Cosío Piqueras, pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i membre del grup d’Inflamació, Reparació i Càncer en malalties respiratòries, va ser el president del Comitè Organitzador Local del Congrés.

Aquest esdeveniment formatiu és la trobada anual més important de la societat científica per mostrar els èxits de l'activitat clínica i dels avenços en investigació que es desenvolupen cada any, alhora que té una important funció formativa, en incloure nombroses activitats de formació per als professionals assistents, i compleix una funció social, ja que els ponents professionals també difonen els aspectes de pneumologia i cirurgia toràcica més rellevants per a la ciutadania.

El programa va comptar amb 232 sessions científiques, cinc simposis conjunts amb les Societats llatinoamericanes i l'European Respiratory Society (ERS) i la presentació de 792 comunicacions científiques, amb un total de 400 hores d'activitat científica i formativa.

En el marc del Congrés, es va presentar el Comitè d'Asma Greu de Balears, una iniciativa pionera a Espanya, impulsada a les Illes Balears, que permet seleccionar als pacients amb aquesta patologia que necessiten un tractament biològic i prendre una decisió al respecte, centralitzada, consensuada i basada en criteris clínics.

Aquest Comitè, que està format per pneumòlegs experts en el maneig de l'asma greu que representen a tots els hospitals de la comunitat balear, es reuneix un cop al mes per videoconferència i revisa totes les proves dels pacients amb asma greu, per tal de seleccionar els millors candidats a rebre un tractament biològic.

[Fonts: SEPAR. 31/05/2018]

[Foto: SEPAR]

*12/06/2018 - Son Espases, Son Llàtzer, Son Pisà, Joan March i Inca van participar en el 51è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR).

Calendari de formació

Febrer   2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28